Economiștii clujeni, premiați pentru inovații în serviciile financiare

Economiștii clujeni, premiați pentru inovații în serviciile financiare

Specialiștii din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca au primit cele mai multe distincții în cadrul unei competiții de profil organizate de ISF.

Premiul pentru cea mai bună prezentare l-au obținut Melinda Fulop, Dan Topor, Alexandra Delia Bugnariu, de la UBB și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, pentru lucrarea „Rolul și importanța funcției de audit în cadrul instituțiilor financiare nebancare”. Acesta este oferit participantului din mediul academic cu cea mai bună prezentare, care descrie abordarea pe care aceasta a adoptat-o pentru a comunica cercetarea sa și impactul pe care l-a generat.

Premiul pentru cel mai loial participant din mediul universitar l-a primit lectorul Sergiu Golub (UBB), distincție ce recunoaște eforturile cadrelor didactice în participarea la acest eveniment prin intervenții sau participări. În total au fost oferite șase premii pentru participanți din Cluj-Napoca, București, Iași, Brașov.

Serviciile financiare au intrat într-o nouă eră, în care noi modele de educație financiară axată pe protecția consumatorului și a companiilor, digitalizarea și inovația dictează noile reguli, iar cine va ține pasul cu transformarea va crește, cine nu, se va retrage în declin, au remarcat participanții.

Serviciile financiare ale viitorului vor include roboți, servicii financiare deschise, inteligența artificială, iar noile generații de consumatori se vor impune mai mult în piața financiară. Conferința europeană cu tema „Provocările noului deceniu în sectorul serviciilor financiare” a avut loc în format online.

La conferință s-au înscris 118 participanți din mediul academic - cadre didactice, doctoranzi, studenți -  din mediul de afaceri - reprezentanți ai companiilor de asigurări, pensii private și investiții, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Comenteaza