Economiștii sunt la mare căutare în Cluj. Salarii de până la 1.200 de euro pe lună

Economiștii sunt la mare căutare în Cluj. Salarii de până la 1.200 de euro pe lună
| Foto: pressmaster - Depositphotos.com

Remunerația unui economist la nivel național este între 750 și 1.200 de euro pe lună, iar un beneficiu important de care aceștia beneficiază este concediul prelungit.

Un angajat pe poziţia de economist are un salariu care variază între 750 şi 1.200 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs, potrivit unui comunicat citat de ZF.

Orice companie, indiferent de domeniul în care activează are nevoie de un economist, pentru a identifica posibile tendinţe sau a face previziuni economice. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută persoane ce au studii superioare de specialitate (licenţă în finanţe/contabilitate) şi cunoştinţe solide de contabilitate. Cunoştinţele SAP/Oracle reprezintă un plus în candidatura unei persoane. Oferta salarială medie pentru această poziţie este de 750 - 1.200 euro şi, în prezent, candidaţii potriviţi pentru acest rol sunt la mare căutare în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi - Ana Vişian, marketing manager, BestJobs

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, pensie privată, asigurare medicală clinică privată, extra zile de concediu.

Economiștii sunt la mare căutare în Cluj

În prezent, 680 posturi vacante pentru poziţia de economist sunt disponibile pe platforma BestJobsdintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. 

Comenteaza