Educație financiară la Cluj. Au participat peste 12.000 de elevi din județ și din Bistrița-Năsăud

Educație financiară la Cluj. Au participat peste 12.000 de elevi din județ și din Bistrița-Năsăud
| Foto: Captură video - bnr.ro

516 clase de elevi din județele Cluj și Bistrița-Năsăud au răspuns „prezent” azi, la o lecție națională de educație financiară cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței acestui aspect în rândul școlarilor.

Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat astăzi, 18 octombrie 2022, o Lecție națională de educație financiară cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor, potrivit unui comunicat de presă transmis ZIUA DE CLUJ.

Evenimentul a fost deschis de către guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu, care a primit la sediul băncii centrale vizita a peste 50 de elevi de clasa a VIII-a din București, însoțiți de profesorii lor, cu care a discutat pe durata unei ore despre istoria banilor și a băncilor.

Peste 12.000 de elevi din județele Cluj și Bistrița-Năsăud au fost prezenți la activitățile de educație financiară

La activitățile organizate de Sucursala regională Cluj au participat circa 200 unități școlare din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, cumulând 516 clase de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal cu un total de 12.900 participanți - Alexandrina Alina Tarța, șefa biroului de Educație financiară, Muzeu și Comunicare - Sucursala Regională Cluj.

În paralel cu lecția susținută de guvernatorul BNR, echipele de educație financiară din sediul central și din toate sucursalele și agențiile BNR din țară au interacționat cu elevi și cadre didactice de la unități de învățământ din toate județele țării, într-un efort care a cumulat 1.476 unități școlare și 5.548 clase de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal cu un total de 136.082 participanți.

Acest eveniment este parte a preocupărilor constante ale băncii centrale de a promova importanța educației financiare, susținute și prin programele și proiectele derulate la nivel național încă din 2009 și cuprinse în Strategia multianuală de acțiune în domeniul educației financiare a Băncii Naționale a României.

Comenteaza