Electrica, finanţare de 150 milioane de euro pentru investiţii în energie regenerabilă

Electrica, finanţare de 150 milioane de euro pentru investiţii în energie regenerabilă
| Foto: cdn.cursdeguvernare.ro

Electrica a obţinut o finanţare de 150 milioane de euro de la Erste Group şi Raiffeisen Bank pe care îi va investi în energie regenerabilă. 

Societatea Energetică Electrica SA a semnat un acord de finanţare în valoare de 750 milioane lei cu Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank Romania SA, banii urmând să fie folosiţi în special pentru proiecte din sectorul producţiei de energie regenerabilă, informează compania, potrivit economica.net. 

„Electrica va folosi împrumutul de aproximativ 150 de milioane euro pentru finanţarea implementării strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, care are în vedere extinderea lanţului valoric al energiei electrice, în special în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, cu o atenţie sporită pe producţia din surse regenerabile şi servicii cu valoare adaugată.

Finanţarea de 750 milioane lei are o durată de maximum doi ani, iar la sfârşitul acestei perioade, Electrica, de comun acord cu băncile finanţatoare, are opţiunea să realizeze o emisiune de obligaţiuni pentru refinanţarea facilităţii sau să transforme finanţarea într-un împrumut cu amortizare integrală pe 5 ani”, se menţionează în document.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

 

Comenteaza