Electrica va prelua toți consumatorii rămași fără furnizor de gaze

Electrica va prelua toți consumatorii rămași fără furnizor de gaze

Consumatorii casnici și noncasnici rămași fără furnizor de gaze în luna februarie vor fi preluați, în calitate de furnizor de ultimă instanță (FUI), de Electrica București, care a oferit o componentă de preț de 108,52 lei, cu 2 lei sub cea a furnizorului de ultimă instanță pentru ianuarie, Premier Energy.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis anul trecut ca alocarea consumatorilor rămași fără furnizor de gaze să fie făcută pe baza celui mai mic preț, conform Profit.

Aceasta a desemnat șase FUI, în fiecare lună, toți clienții, din toată țara, rămași fără furnizor, fiind alocați furnizorului cu cea mai mică ofertă de preț. Pentru februarie, cea mai mică ofertă a fost făcută nu de Premier Energy, furizor desemnat pentru noiembrie 2020 și ianuarie 2021, sau de Tinmar, desemnat pentru  decembrie 2021, ci de Electrica SA.

AIK Energy a coborât de la 40% la 7%, Premier Energy a urcat de la 1% la peste 25% Diferența dintre Electrica SA și Premier Energy a fost făcută de componenta de transport a gazelor, unde Premier a avansat o valoare de 9,13 lei/MWh, iar Electrica, una de 6,8 lei/MWh.

Potrivit legislației secundare adoptate de ANRE, inițial, clientul al cărui furnizor nu mai poate asigura furnizarea gazelor naturale este “preluat automat de către un FUI stabilit de către ANRE dintre furnizorii desemnați, pe baza criteriului «costul cel mai mic»”.

Comenteaza