Electrogrup și-a făcut divizie de Smart City. Are trei noi manageri

Electrogrup și-a făcut divizie de Smart City. Are trei noi manageri
Compania din Cluj s-a transformat într-un holding național de infrastructură | Foto: Electrogrup

Clujenii de la Electrogrup au anunțat că își lansează o divizie specială, dedicată proiectelor Smart City, care consolidează capacitățile și resursele companiilor din holding-ul E-Infra.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ
“Implementarea soluțiilor Smart City se bazează pe componente de infrastructură, iar Electrogrup este, în esență, o companie de infrastructură, printre puținele care funcționează cu un capital integral românesc. Ambițiile noastre de a deveni un campion regional implică și prezența noastră directă, consistentă, într-un segment cu un viitor frumos și sigur - Smart City. Divizia dedicată va capitaliza nu doar experiența membrilor săi, ci și bagajul consistent de resurse și know-how al companiilor din grup", a declarat Adrian Florea, CEO al Electrogrup.

Dragoș Nedelea s-a alăturat echipei în rolul de Business Development Director Smart City. Anterior, a ocupat același rol în cadrul Telekom România, a pus bazele departamentului de servicii dedicate sectorului public în cadrul Deloitte Audit România și a lucrat în Unitatea pentru Coordonarea și Verificarea Achizitiilor Publice din Ministerul Finanțelor Publice.

Noua divizie îi include și pe Corina Palos, în rolul de Bid Manager, precum și pe Costin Constantin, în poziția de Business Development Manager, ambii cu o experiență anterioară în implementarea de soluții Smart City în Telekom România, dar și în cadrul altor integratori.

"Țintim să devenim cel mai mare furnizor de soluții Smart City din România, iar beneficiarii noștri sunt locuitorii tuturor localitătilor din Romania, indiferent de dimensiune, deschise la implementarea de astfel de proiecte. Nu ne vom limita la a implementa soluții punctuale, ci ne propunem să generăm regiuni inteligente și platforme comune, ce vor integra soluții pe mai multe verticale. Totul se bazează pe standarde deschise, fără limitarea unui singur tip de tehnologie, pentru a asigura o integrare reușită a tuturor soluțiilor“, spune Dragoș Nedelea, Business Development Director Smart City la Electrogrup.

Expertiza Smart City din E-Infra include mai multe proiecte implementate de companiile din grup, precum supravegherea video inteligentă în Cluj-Napoca (Electrogrup), monitorizarea calității aerului și sistemul de monitorizare a parcării neregulamentare în Alba Iulia (Direct One), soluții Smart Energy și Metering  (Nova Power & Gas), sistemul de management al rețelelor de utilități dezvoltat pentru rețeaua metropolitană de fibră optică din București (Netcity).

Datorită componentei de lucrări civile și de integrare, divizia Smart City devine parte integrantă a Electrogrup, care va funcționa ca un pol de proiecte de acest tip pentru întregul grup.

“Viitorul economiei mondiale se bazează pe orașe ca poli de creștere, iar orașele viitorului se vor baza pe infrastructură inteligentă – capabile să atragă talent și să asigure un nivel înalt al calității vieții. Viziunea noastră e să fim facilitatorii acestei dezvoltări. E-Infra e grupul cel mai bine poziționat să susțină dezvoltarea orașelor din Romania, prin infrastructura și soluțiile necesare pentru a le transforma în Smart Cities”, spune Daniel Farmache, CEO E-Infra.

Electrogrup Cluj face parte E-Infra, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom, Direct One, Nova Power & Gas și WESEE, ce reunesc 600 de angajați și au generat afaceri, în 2017, de 100 de milioane de euro. Principalii competitori în domeniu ai Electrogrup la nivel național erau IMSAT, Energomontaj, EnergoBit, TIAB și Luxten Lighting, conform Termene.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza