Electrogrup demarează un proiect de mobilitate urbană inteligentă la Cluj

Electrogrup demarează un proiect de mobilitate urbană inteligentă la Cluj

Societatea clujeană Electrogrup, în asociere cu Urban Scope, va proiecta și executa lucrări de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbană în Câmpia Turzii, cu o semnificativă componentă Smart City.

Contractul este de 22,5 milioane de lei, parte din cea mai valoroasă finanțare europeană semnată de municipalitatea locală. Electrogrup, în asociere cu Urban Scope și cu sprijinul subcontractantului Next Bike, va moderniza infrastructura stradală.

Aceasta implică proiectare și execuție a carosabilului și a trotuarelor, va sprijini mobilitatea inteligentă prin realizarea pistelor de biciclete și implementarea unui sistem inteligent de tip bike sharing și va integra și stațiile inteligente de autobuz în peisajul urban.

"Mergem mai departe în cursa orașelor inteligente, alături de Primăria Câmpia Turzii. Ținta noastră este creșterea calității vieții, obiectivul esențial al dezvoltărilor urbane durabile, iar de acum orice proiect de modernizare urbană din România trebuie să integreze, pe lângă componenta principală de construcții civile la standarde europene, și componente Smart City care să asigure evoluția către digitalizare”, a declarat Dragoș Nedelea, Smart City Development Director al Electrogrup.

Conform contractului, semnat în 8 aprilie, perioada de proiectare și execuție a lucrărilor este de 20 de luni.

"Indiferent de situația globală, de pandemie, de orice alte vicisitudini, Câmpia Turzii se dezvoltă și viața în orașul nostru merge mai departe. Cel mai elocvent exemplu este contractul semnat, prin care vor demara o serie de lucrări de reabilitare a carosabilului și trotuarelor pe un număr important de străzi. Vom avea artere moderne, piste de bicicliști și va urma achiziția de autobuze, stații de bike-sharing și tot ceea ce este prevăzut în contractul de finanțare", a declarat Dorin Lojigan, primarul municipiului.

La începutul acestui an, Electrogrup a anunțat startul implementării primului proiect Smart City integrat din România - modernizarea stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamț, de 21,1 milioane de lei. Electrogrup a dezvoltat, ca antreprenor general, proiecte complexe în mai multe sectoare de construcții, în România și în Germania, Polonia, Belgia sau Olanda.

Societatea este unul dintre cei mai activi furnizori de soluții Smart City la cheie pentru administrații publice și companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluții smart, în Oradea, precum și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov.

Electrogrup face parte E-INFRA, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom, Direct One, Nova Power & Gas și WESEE, ce reunesc 600 de angajați și o cifra de afaceri consolidată, în 2018, de 110 milioane de euro. 

Comenteaza