Elevii fac bani în firmele clujene

Elevii fac bani în firmele clujene
Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic Energetic şi Colegiului Tehnic Anghel Saligny au învăţat meserie de la angajaţii unor companii locale din energie şi construcţii. Pregătirea a fost organizată în cadrul proiectului „EduPractic", iniţiat de Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială (FDDM).

Prin proiectul desfăşurat în perioada ianuarie-iulie au fost sprijiniţi 27 de elevi din cele două colegii. Aceştia au participat la un curs de educaţie financiară şi de pregătire pentru găsirea unui loc de muncă, susţinut de asociaţia Learn&Vision, iar 18 dintre ei au avut posibilitatea să lucreze pentru o lună şi să câştige primii lor bani în firme locale. În timpul orelor de pregătire pentru piaţa muncii, elevii au fost instruiţi cum să îşi facă un CV, cum să întocmească o scrisoare de intenţie, cum să se prezinte şi cum să abordeze un interviu de angajare. În cea de a doua parte a programului, au învăţat ce sunt cheltuielile, ce înseamnă să faci economii sau să investeşti banii în dezvoltarea personală sau profesională. 18 dintre ei au lucrat o lună în cadrul a şase firme clujene. Elevii au avut primul lor contract de muncă sau de practică şi au primit primul lor salariu sau prima bursă de practică.

„Tinerii au răspuns că au dobândit experienţă de muncă în domeniul în care se pregătesc, au văzut ce înseamnă munca în construcţii şi ca electricieni, au învăţat chestiuni practice, au avut prima dată un şef, au primit primii bani pentru munca lor, au înţeles ce înseamnă respectarea unui program şi s-au bucurat foarte mult atunci când au fost lăudaţi pentru ceea ce au făcut", a declarat Cordelia Bădescu, director executiv al FDDM.

Programul a fost organizat cu sprijinul companiei Electrogrup, iar pentru stagiile de practică, de EnergoBit, Modern Bau, Energom, Electromontaj şi ACI. „Invităm şi alte companii să se alăture acestui program, deoarece de rezultatele lui vor beneficia şi angajatorii clujeni, care vor avea astfel la dispoziţie forţă de muncă profesionistă, calificată", a menţionat Iunia Cordea, manager de comunicare al Electrogrup. (D.E.)

 

Comenteaza