Elevii şi studenţii clujeni, instruiţi să lucreze cu piaţa de capital

Elevii şi studenţii clujeni, instruiţi să lucreze cu piaţa de capital
Organizaţia Junior Achievement România încearcă să îi apropie pe studenţii şi elevii clujeni de piaţa de capital şi de modul de funcţionare a acesteia.
Organizaţia Junior Achievement România (JAR) a lansat împreună cu Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai un program de educaţie privind piaţa de capital din România. Scopul programului: familiarizarea elevilor şi a studenţilor cu instrumentele bursiere.


Organizaţia Junior Achievement România (JAR) încearcă să îi apropie pe studenţii şi elevii clujeni de piaţa de capital şi de modul de funcţionare a acesteia. Printr-un program derulat împreună cu Bursa de Valori Bucureşi (BVB) şi Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (SIBEX), organizaţia non-profit le propune tinerilor din Cluj interesaţi de instrumentele financiare şi funcţionarea acestora o serie de cursuri gratuite despre piaţa de capital, precum şi posbilitatea de a tranzacţiona, virtual, acţiuni, pe o platformă construită de firma de brokeraj Tradeville, şi corelată direct cu BVB.
“Prin acest program noi le oferim tinerilor posibilitatea de a lua decizii, de a vinde, de a tranzacţiona, de a dobândi experienţă în acest domeniu. Din păcate din facultate studenţii ies numai cu cunoştinţe teoretice. Ulterior, firmele trebuie să investească în tineri. Ei devin un cost pentru acestea, nu o valoare. Noi încercăm să le oferim astfel un minim de experienţă, pentru a îţelege cum funcţionează anumite sectoare din economie”, spune Luiza Cristea, reprezentant JAR.
“Acest program legat de piaţa de capital a pornit de la neîncrederea în mecanismele pieţei de capital, ale pieţei financiare. În afară de analize academice şi cunoştinţe teoretice tinerii nu prea aveau cum să îşi dea seama ce se întâmplă în mod real”, mai spune Luiza Cristea.
Înscrierile se fac pe siteul JAR (www.jaromania.org), după care tinerii trebuie să îşi facă un cont pe platforma Tradeville. Înscrierile se vor putea face până la data de 20 noiembrie, iar concursul de tranzacţionare va începe în data de 6 decembrie. Participanţii trebuie să fie înscrişi într-o unitate de învăţământ şi să aibă peste 16 ani.
Comenteaza