Emerson îşi măreşte producţia la Cluj

Emerson îşi măreşte producţia la Cluj
Ridge Tool, divizia de echipamente şi unelte industriale din cadrul grupului american Emerson, îşi intensifică producţia la fabrica din Cluj. Reprezentanţii companiei mizează pe o creştere cu 20% a pieţei în 2011.

De la începutul acestui an unitatea a introdus pe linia de fabricatie patru noi produse. “În 2009, valoarea pietei de unelte electrice profesionale a fost de circa 15 milioane de euro si a înregistrat o mica scadere de 10% în 2010. Pentru 2011, estimez o crestere de minimum 20% a acestei piete, pe fondul unor investitii noi si datorita faptului ca multe companii si-au redus drastic achizitiile în 2009 si 2010”, a declarat Camil Aliman, area manager Ridge Tool pentru România si Ungaria. Acum, la fabrica Ridge Tool de la Cluj se produc 13 produse finite si alte componente.

 

 Ridge Tool, subsidiara a Emerson Professional Tools, a investit la Cluj-Napoca 1,5 milioane de dolari. Ridgid, brand detinut de Ridge Tool Company, este unul dintre liderii mondiali în productia de unelte de mâna si electrice, în portofoliul sau intrând 300 de tipuri de produse. La Cluj-Napoca functioneaza din 2008 primul centru regional Ridgid din Europa Centrala si de Est, care include o unitate de productie, un centru de training si suport tehnic, un showroom si un service. În prezent, în campusul Emerson din Bulevardul Muncii se lucreaza la o noua cladire de birouri, ce se va finaliza pâna în septembrie si care va gazdui 800 de angajati.

 

Comenteaza