Emerson și-a trimis acasă 2.300 de angajați la Cluj

Emerson și-a trimis acasă 2.300 de angajați la Cluj

Compania industrială Emerson România a luat decizia de a-și trimite angajații să lucreze de acasă, cu excepția celor care ocupă funcții de conducere în capacitatea de producție.

De la debutul epidemiei în Italia, Emerson Cluj, companie care funcționează în parcul industrial Tetarom II, a decis implementarea unor măsuri de prevenţie, conform ZF. Angajaţii companiei care au revenit în acea perioadă din delegaţii sau călătorii în zonele de risc s-au autoizolat pentru 14 zile, iar până în prezent nu există cazuri de suspiciune sau confirmare de infectare cu coronavirus în rândul salariaţilor Emerson. 

„De la declararea stării de urgenţă, munca la domiciliu a devenit obligatorie pentru majoritatea colegilor noştri. Excepţie fac oamenii direct implicaţi în activitatea de producţie, 400 din totalul celor 2.700 de angajaţi. Pentru ei s-au implementat măsuri suplimentare de igienă a spaţiului de lucru, echipamente de protecţie şi organizare a procesului de producţie, precum şi respectarea distanţei sociale, ţinând cont de toate cerinţele de siguranţă“, spun reprezentanții Emerson România.

„Deocamdată nu luăm în calcul suspendarea activităţii noastre. Produsele şi serviciile Emerson sprijină în mod direct industriile esenţiale de infrastructură şi sunt considerate fundamentale în domenii precum energia electrică, refrigerare, siguranţa alimentelor, produse farmaceutice, rafinării, substanţe chimice, alimente şi băuturi, tehnologii de producţie utilizate în echipamente medicale şi transport.

Principalele facilităţi Emerson rămân disponibile pentru a oferi în continuare produse şi servicii ce asigură esenţialul vieţii de zi cu zi. Suntem în permanenţă în contact cu furnizorii, clienţii şi toţi ceilalţi parteneri ai noştri pentru monitorizarea situaţiei curente şi pentru a fi pregătiţi în cazul în care apar orice fel de provocări”, au declarat oficialii Emerson din România.

Concernul american a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute japonezilor de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 miliarde de dolari.

Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în 2016, şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în 2017. Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse în această vânzare, fiiind transferate în proprietatea Nidec.

Comenteaza