E.ON Gaz explică sutele de intervenţii în carosabil, în Cluj-Napoca: ne-au costat milioane de lei, pe termen scurt nu există alternativă

E.ON Gaz explică sutele de intervenţii în carosabil, în Cluj-Napoca: ne-au costat milioane de lei, pe termen scurt nu există alternativă
Distribuitorul de gaze E.ON Gaz explică sutele de spargeri în carosabilul din Cluj-Napoca, în ultimul an: "în domeniul nostru, prioritară este siguranţa". Într-un an, costurile pentru refacerea carosabilului după spargeri s-au cifrat la 4,7 milioane de lei.

"Într-adevăr, la Cluj/Napoca suntem nevoiţi să intervenim în mod frecvent în reţea, dar pe termen scurt nu există alternativă. Această situaţie nu ne este deloc indiferentă, interesul companiei fiind ca sistemul de distribuţie să funcţioneze fără sincope, iar numărul de intervenţii necesare să fie cât mai limitat. Răspunsul şi soluţia pentru această situaţie sunt în primul rând investiţiile", subliniază oficialii E.ON Gaz, într-un comunicat de presă.

"Intervenţiile asigură continuitatea şi securitatea livrării gazelor naturale", susţin oficialii companiei. "În domeniul în care activăm, distribuţia gazelor naturale, prioritară este întotdeauna siguranţa. Tocmai de aceea, intervenţiile companiei au scopul de a menţine continuitatea alimentării cu gaze naturale, dar mai ales siguranţa reţelei şi a consumatorilor. Ori de câte ori intervin avarii la reţele sau sunt depistate defecte în urma verificărilor periodice ale reţelelor este imperativ să intervenim pentru a elimina riscurile producerii unor evenimente care pot avea consecinţe dintre cele mai nefaste asupra oamenilor şi bunurilor", subliniază aceştia.

Oficialii E.ON Gaz arată că multe dintre avarii sau defecte la sistemul de distribuţie din oraşe au drept cauze sau sunt provocate nu doar de vechimea reţelei, ci şi de lucrările efectuate la alte reţele de utilităţi, de lucrările de reabilitare a străzilor, sau de alte lucrări de construcţii, "ori chiar de diverse accidente, cum sunt cele rutiere, factori care nu sunt sub controlul companiei".

E.ON Gaz a înlocuit în ultimii ani aproximativ 130 km de conducte şi branşamente şi a modernizat şapte staţii de reglare. "Am dezvoltat planuri de investiţii pentru următorii trei ani, începând cu acest an, pentru înlocuirea a încă 160 km din sistemul de distribuţie a gazelor naturale din municipiu, reprezentând circa un sfert din reţeaua oraşului, valoarea acestor investiţii fiind de 90 de milioane de lei, majoritatea asigurate din fonduri proprii", arată aceştia.

"Refacerea carosabilului în urma lucrărilor la reţeaua de gaze este o preocupare permanentă a companiei", consideră oficialii distribuitorului de gaze. Aceştia subliniază că, de la începutul anului, firma specializată contractată a realizat, în baza comenzilor companiei, refacerea covorul asfaltic în 500 de cazuri iar alte 200 de lucrări ar urma să fie terminate până la finalul acestei luni.

"Compania noastră plăteşte sume importante pentru lucrările de refacere, din luna aprilie a anului trecut până în luna martie a acestui an costurile aferente acestor lucrări fiind de circa 4,7 milioane de lei", mai subliniază E.ON Gaz. Aceştia arată că au impus prin contract ca lucrările de refacere să fie executate "în cel mai scurt timp posibil".

Comenteaza