Epuizate într-un minut. „Rabla pentru electrocasnice” și-a încheiat rapid etapa a treia

Epuizate într-un minut. „Rabla pentru electrocasnice” și-a încheiat rapid etapa a treia

Nici nu a început bine, că s-a și terminat. Etapa a treia a programului „Rabla pentru electrocasnice” a durat doar un minut.

A treia etapa a programului „Rabla pentru electrocasnice'' a durat un minut, Au fost generate 20.700 vouchere, din care 11.400 vouchere pentru aspiratoare, 5.369 pentru aer condiţionat şi 3.931 pentru uscătoare de rufe. conform datelor furnizate de Ministerul Mediului.

Reamintim că etapa a III-a sesiunii de iarnă a programului „Rabla pentru electrocasnice" a demarat vineri, la ora 10.00. Bugetul alocat acestei etape este de şase milioane de lei.

Valoarea voucherelor este după cum urmează: 400 de lei - pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei - pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei - pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Programul „Rabla pentru electrocasnice" - ediţia 2021 a avut alocat un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă. 

 

Comenteaza