Erorile din Planul Urbanistic General

Erorile din Planul Urbanistic General
Planşele Planului Urbanistic General (PUG) nu corespund cu prevederile teoretice, iar acest lucru ar putea duce la neaprobarea lui, susţin specialiştii consultaţi de ZIUA de CLUJ.

PUG este bine fundamentat, dar problemele majore apar la partea grafică, iar acest lucru ar putea împiedica obţinerea avizului de la Cadastru, consideră geograful Titus Man. El a menţionat că locuitorii Clujului nu au suficient spaţiu verde, cu excepţia Făgetului, deoarece nu există 20 mp/locuitor.

"Un prim pas în soluţionarea problemelor din acest PUG ar fi reactualizarea studiului de trafic pentru a putea aplana situaţia parcărilor sau a transportului în comun, ceea ce ar duce şi la posibilitatea
de a reamenaja spaţiile verzi din oraş", a menţionat Man.
El a făcut analiza în baza documentelor pe care le poate accesa populaţia pe site-ul primăriei. "Există o ruptură clară atunci când elementele din teren sunt transpuse pe planşele PUG", susţine geograful Titus Man. Eugen Pănescu, unul dintre iniţiatorii PUG, spune că nu ţine de competenţa sa să facă publice documentele care apar pe site-ul municipalităţii. "Noi predăm regulat toate variantele actualizate ale planşelor, dar nu răspundem de acele documente pe care le face publice primăria", a spus Pănescu. PUG este un proiect ce stabileşte normele generale de amenajare a teritoriului, pe baza cărora se elaborează apoi planurile urbanistice zonale şi de detaliu.

 

 

Comenteaza