Etichetele pentru mărci proprii și ambalajele reciclabile, solicitate în pandemie la Cluj

Etichetele pentru mărci proprii și ambalajele reciclabile, solicitate în pandemie la Cluj

Comenzile pentru etichete de produse marcă proprie ale marilor lanțuri de magazine și ambalajele pentru produsele în cantități mari au crescut substanțial în perioada pandemiei.

Rottaprint Apahida, tipografie producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile, a avut cele mai mari cereri, anul trecut, din industriile alimentară, de băuturi și chimică, ultima cu dublarea comenzilor. Una dintre cele mai importante tendințe a fost creșterea cantității de etichete pentru mărcile proprii din retail (private label), avans care se va menține anul acesta în România, Germania și Ungaria.

Acest lucru se datorează în mare parte eforturilor de comunicare și promovare ale lanțurilor de retaileri și a creșterii diversității produselor parte a brandurilor proprii. „Anul trecut, cei mai mulți dintre clienți au dezvoltat proiectele existente în strategia lor de business, iar din a doua jumătate a anului au început discuțiile pentru alte proiecte noi. Prioritățile acestora în 2020 au fost livrarea la timp și în condiții de siguranță a produselor solicitate”, a declarat Cristian Nechita-Rotta, director general al Rottaprint. 

La consumatorii finali, compania a înregistrat o cerere majorată pentru ambalaje și etichete pentru recipiente mai mari, în care se poate ambala o cantitate mai mare de produs, de cele mai multe ori cu un preț mai avantajos. O altă categorie o reprezintă consumatorii care nu au renunțat la grija pentru protecția mediului și optează pentru ambalaje prietenoase, care se pot recicla sau reutiliza după consum, cele mai multe comenzi de materiale reciclabile venind din Germania.

Tipografia din Apahida a fost nevoită să ia măsuri precum adaptarea modului de lucru în condițiile unei cereri foarte mari din industria alimentară și a dezinfectanților, igienă suplimentară, gestionarea blocajelor și întârzierilor de materii prime cauzate de restricțiile impuse la nivel internațional.  

Comenteaza