Euro, record după record. PSD: Creştere artificială. Ce face BNR?

Euro, record după record. PSD: Creştere artificială. Ce face BNR?
| Foto: activenews.ro

Într-un mesaj postat pe Facebook, social-democraţii spun despre creşterea euro, că ar fi artificială şi se întreabă ce măsuri ia Banca Naţională a României "care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb".

„DACĂ NU EXISTĂ CAUZE NATURALE, ATUNCI CREȘTEREA EURO NU POATE FI DECÂT ARTIFICIALĂ. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută...dacă în jurul României euro scade...atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, au scris, luni, social-democraţii, pe pagina de Facebook a PSD.

De la începutul acestui an, leul a tot pierdut teren în faţa euro. Moneda europeană a atins, vineri, pentru a 11-a oară, în ianuarie, un nou maxim istoric, cursul de schimb anunţat de BNR fiiind de 4,7648 lei/euro.

Etichete
Comenteaza