Eurostat: Preţul locuinţelor în România, creştere mai mare decât în UE

Eurostat: Preţul locuinţelor în România, creştere mai mare decât în UE

Potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat, preţul locuinţelor în zona euro a crescut cu 0,9%, iar în Uniunea Europeană cu 0,7% în trimestrul patru al anului trecut, comparativ cu trimestrul al treilea, un avans mai mare fiind înregistrat în România.

Preţul locuinţelor în zona euro a crescut cu 0,9%, iar în Uniunea Europeană cu 0,7% în trimestrul patru al anului trecut, comparativ cu trimestrul al treilea, un avans mai mare fiind înregistrat în România, unde preţul locuinţelor a crescut cu 1,2%, de la un trimestru la altul, potrivit datelor Oficiului European de Statistică.

Comparativ cu trimestrul precedent, în perioada octombrie-decembrie 2017, cele mai mari creşteri de preţuri la locuinţe în UE s-au înregistrat în Slovenia (3,7%), Croaţia (3,2%) şi Cipru (2,7%), iar cele mai mari ieftiniri, în  Suedia (-2.8%), Danemarca (-1.7%), Belgia (-0.4%) şi Finlanda (-0.3%). 

În ritm anual, trimestrul al patrulea 2017 comparativ cu perioada similară a lui 2016, preţul locuinţelor a crescut cu 4,2% în zona euro şi cu 4,5% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri anuale de preţuri, în rândul statelor membre UE, au fost înregistrate în Irlanda (11,8%), Portugalia (10,5%) şi Slovenia (10%). În România, preţul locuinţelor a înregistrat o creştere de 5,6% în trimestrul al patrulea 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Comenteaza