EximBank a semnat un acord de 40 de milioane de lei cu Banca Transilvania

EximBank a semnat un acord de 40 de milioane de lei cu Banca Transilvania
Banca Transilvania (BT) şi EximBank au încheiat acordul “Plafon de garantare IMM”, care facilitează accesul clienților la finanțările băncii clujene.

Datorită acestui parteneriat, antreprenorii au la dispoziție soluții pentru finanțarea activității curente sau pentru investiții, chiar dacă nu dispun de active suficiente pentru a îndeplini condițiile privind gradul de acoperire cu garanții materiale a împrumutului bancar.  
 
În urma acordului semnat, BT dispune de un plafon de garantare, derulat prin EximBank, de 40 de milioane de lei. Garanțiile individuale sunt acordate în lei şi au în vedere creditele de investiții,  împrumuturile destinate susținerii activității curente, respectiv scrisorile de garanție bancară.
 
Garanțiile individuale au valoarea maximă de 1,5 milioane lei, iar durata este corelată cu cea a creditului IMM. Procentul garantat este de până la 80% în cazul creditelor de investiții, respectiv de maximum 70% pentru împrumuturile destinate susținerii activiății curente. Procentul este tot de cel mult 70% inclusiv pentru scrisorile de garanție bancară.
 
BT are 200.000 de clienți IMM activi şi este a doua bancă din România în funcţie de active, după BCR, dar înaintea BRD, Activitatea sa este organizată pe trei linii: corporate, IMM şi retail. BT are 7.000 de angajaţi, 550 de sedii, 2,2 milioane de clienţi. Strategia sa este susţinută de acţionarii internaţionali Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi IFC – Banca Mondială. 
 
EximBank este o instituție implicată în susținerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Companiile au la dispoziție un portofoliu de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring. Ea acționează ca agent al statului pe piața de garanții şi asigurări, fiind principalul canal prin care fondurile puse la dispoziție de statul român intră în economia reală.

Comenteaza