Experții în construcții: statul va redresa piața prin proiecte de infrastructură

Experții în construcții: statul va redresa piața prin proiecte de infrastructură

Specialiștii clujeni estimează faptul că statul va încerca să redreseze piața prin intermediul proiectelor de infrastructură, potrivit unui studiu desfășurat de IBC Focus privind impactul epidemiei cu coronavirus asupra pieței construcțiilor.

“Până când se vor lua aceste măsuri, am încercat să analizăm prin intermediul modulului market intelligence de pe VICTA.ro numărul proiectelor de acest tip monitorizate în luna martie a anului curent. În categoria investițiilor de infrastructură se numără lucrări la căile ferate, parcurile, zone pietonale, poduri / pasaje, proiecte rutiere, șantiere navale.

Județele Dâmbovița, Constanța și Timiș se află în topul clasamentului în ceea ce privește proiectele de infrastructura, beneficiind de cele mai multe astfel de investiții. Din punct de vedere valoric, cele mai mari investiții în infrastructura se realizează în județul București, Brașov, Timiș”, conform raportului IBC. Județul Cluj avea înregistrate nouă astfel de proiecte.

Domeniul hoteluri, restaurate, catering (HoReCa) este unul din segmentele cele mai afectate în contextul epidemiei cu COVID-19, autoritățile anunțând deja măsuri drastice printre care închiderea restaurantelor și localurilor dedicate timpului liber și interzicerea adunărilor publice (evenimente, conferințe).

“Totodată, unitățile de cazare au pierdut masiv în ceea ce privește numărul de turiști înregistrați, drept urmare ar fi interesant de observat dacă și unde se mai investește în momentul de față pe piața hotel & relaxare.

Potrivit VICTA.ro, în domeniul analizat se lucrează în continuare. Mai precis, doar în luna martie a acestui an vorbim despre 320 de investiții identificate și monitorizate, a căror valoare depășește 7,6 miliarde lei. Cele mai multe investiții au fost identificate în Constanța (41) și București (23)”, menționează IBC Focus.

Comenteaza