Exporturile Chinei au crescut în aprilie, deşi analiştii estimau o scădere

Exporturile Chinei au crescut în aprilie, deşi analiştii estimau o scădere

Exporturile realizate de China au crescut în mod surprinzător în aprilie, pentru prima oară în acest an. Creşterea faţă de aprilie 2019 a fost de 3,5%. Analiştii financiari estimau o scădere cu 15,7% pentru aprilie.

Exporturile realizate de China au crescut în mod surprinzător în aprilie, pentru prima oară în acest an, depăşind nivelul din aprilie 2019 şi oferind o gură de oxigen producătorilor din a doua economie a lumii, puternic marcaţi de scăderea cererii, pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Cu toate acestea, perspectiva pentru evoluţia exporturilor nu este una foarte bună, în condiţiile în care criza din domeniul sanitar adânceşte temerile că vom avea de-a face cu o recesiune globală.

Exporturile realizate de China au crescut în aprilie cu 3,5% comparativ cu aceeaşi lună de anul trecut, fiind prima creştere din decembrie încoace.

Analiştii anticipau pentru luna aprilie o scădere a exporturilor cu 15,7% . În martie, exporturile realizate de China au fost în scădere cu 6,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, transmite Mediafax.

Comenteaza