Video Fabrică de bere artizanală în munții Clujului

Fabrică de bere artizanală în munții Clujului

Un tânăr fermier clujean ridică în zona Valea Ierii, din Munții Apuseni, o fabrică de băuturi fermentate unde se vor face și degustări.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a relatat că l-a vizitat pe Ionuț Cazan pentru a vedea stadiul investiției sale în viitoarea sa fabrică de băuturi fermentate. Fermierul din Cluj dezvoltă o afacere în mediul rural, în industria băuturilor alcoolice și nonalcolice, pe baza fructelor preluate de la producătorii locali.

“Am făcut investiția în zona Valea Ierii pentru că este un cadru natural excepțional. Este realizată deja stația de prelucrare a fructelor, în principiu a merelor, și de producere a sucurilor din acestea. Avem și o parte de degustare, vrem să avem o anumită frecvență a produselor, dar și partea de desfacere la poarta fabricii”, a spus Cazan.

Fabrica de băuturi fermentate, care se axează pe bere artizanală și pe cidru, va fi funcțională în totalitate și disponibilă pentru public de anul viitor, conform Ministerului Agriculturii.

“Un factor important pe care vreau să îl evidențiez în această afacere este partea educațională: consumatorilor le va fi arătat ce înseamnă procesarea unor alimente sau băuturi – cum se produc, ce înseamnă calitatea materiilor prime, de unde provin, ce se întâmplă cu produsul de la fermă până în magazin. Vor putea să învețe tot lanțul tehnologic prin care trece un produs, de la materia primă, la stadiul finit”, a spus Oros.

Comenteaza