Fabrica de medicamente de pe Calea Turzii trece la angajări

Fabrica de medicamente de pe Calea Turzii trece la angajări

Unitatea de producție de medicamente Ferrosan Cluj-Napoca a depăşit pragul de 30 milioane de lei la afacerile din 2019 și va angaja aproape 100 de oameni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Înfiinţată în 1993, de către Viorica Ilieş, aceasta a trecut în acţionariatul companiei GlaxoSmithKline (GSK) în 2019, conform ZF. În urma unui joint venture internaţional, Ferrosan a ajuns în portofoliul britanicilor de la GSK după ce anterior a fost controlată de americanii de la Pfizer.

Fabrica de medicamente Ferrosan din Cluj, fosta Alsifcom Intermed, a revenit pe creştere în 2019, raportând afaceri de 31 milioane de lei, cu un plus 17% faţă de anul anterior, arată datele Ministerului Finanţelor Publice.

Compania a înregistrat un profit de 3,5 milioane de lei, în scădere cu 1 milioane lei faţă de 2018, şi angajează acum 85 de persoane.

Din acţionariatul Ferrosan fac parte Prism PCH Limited, cu 98% din acţiuni, o companie britanică, al cărei pachet majoritar este deţinut de giganţii de la , una dintre cele mai mari companii farmaceutice la nivel mondial. Restul de 2% din acţiuni au rămas la Pfizer, care a controlat compania clujeană timp de opt ani, din 2011 până în 2019.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza