Fabrică de medicamente din Cluj, vândută unor dezvoltatori imobliari. „Va fi o reconversie“

Fabrică de medicamente din Cluj, vândută unor dezvoltatori imobliari. „Va fi o reconversie“
| Foto: zf.ro

Capăt de linie pentru fabrica de medicamente Ferrosan din Cluj. Printr-o tranzacție de peste 3 milioane de euro, compania Hexagon a devenit nou proprietar al terenului, pe care vrea să dezvolte o zonă de retail.

Ferrosan, fabrica de medicamente din Cluj, a fost cumpărată de către dezvoltatorul imobiliar Hexagon Retail Properties, controlat de antreprenorii Florin Mariş şi Raul Ciurtin şi de familia Dobra. Hexagon dezvoltă proiecte rezidenţiale în Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Fabrica era ultima deținută în România de grupul farmaceutic britanic Glaxo­Smith­Kline (GSK) și funcționa pe un teren cu un mare potențial imobiliar, pe Calea Turzii.

Fabrică de medicamente din Cluj, vândută unor dezvoltatori imobliari. „Va fi o reconversie“

Producţia fabricii din Cluj mergea doar la export, Rusia fiind principala piaţă.

„Va fi o reconversie a fabricii. În principal vom dezvolta acolo un spaţiu pentru retaileri. Vor fi o demolare parţială şi o extindere“, a spus Florin Mariş, CEO Hexagon, pentru ZF.

„Pentru Hexagon, achiziția la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca deținut de Ferrosan a fost motivată în primul rând de intenția de diversificare a investițiilor prin dezvoltarea în cadrul grupului a componentei de retail. Avem în vedere asigurarea dezvoltării unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii și facilități personalizat zonelor rezidențiale care sunt în expansiune în proximitate. Hexagon susține dezvoltarea urbană a Municipiului Cluj-Napoca și vine în intâmpinarea dorințelor locuitorilor pentru servicii imediate prin dezvoltarea acestei zone de retail cu spații verzi și locuri de parcare“, a explicat Florin Mariş.

Procesul de vânzare a durat putin peste 1 an de zile, iar finalizarea lui a fost marcata in luna decembrie 2021.

Costul tranzacției a depășit valoarea de 3 milioane de euro.

Ferrosan se întinde pe o suprafață de aproximativ 12.800 mp de teren, pe care sunt desfăşurate o clădire de birouri de 2.000 mp şi depozite de 3.800 mp. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza