Fabrica de panificație din Câmpia Turzii, furnizor legal al Casei Regale

Fabrica de panificație din Câmpia Turzii, furnizor legal al Casei Regale
Belgienii au investit 50 de milioane de euro în unitatea de producție de la Cluj | Foto: LLR

Unitatea de panificație cu produse precoapte congelate și de patiserie a devenit furnizor oficial al Casei Regale a României. Statutul a fost acordat în cadrul unei ceremonii speciale de la Palatul Elisabeta.

Pâinea și produsele de panificație fabricate în unitatea din județul Cluj vor ajunge pe mesele pregătite pentru familia sau pentru invitații Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

„Încă de la început, am vrut să demonstrăm că, din ingrediente autentice românești, putem crea produse care să impresioneze prin gust, texturi și, mai ales, prin calitate”, a spus Răzvan Boșomoiu, director general al La Lorraine România.

LLR este o companie mixtă româno-belgiană care produce pâine pre-coaptă congelată și produse de patiserie congelată. Cu o investiție totală de 50 de milioane de euro, fabrica este cel mai mare procesator de făină din România, fiind totodată cea mai modernă unitate de panificație din Centrul și Estul Europei.

Toate produsele obținute sunt realizate din făină și alte materii prime românești, fabrica fiind dotată cu echipamente de ultimă generație, fiind certificată cu cel mai înalt standard de management al calității și a siguranței produselor alimentare (IFS).

La Lorraine este unul dintre principalii furnizori de produse precoapte de pe piața din România. În 2018, în fabrica din Câmpia Turzii s-au făcut 33.000 de tone de produse de panificație precoaptă congelată și produse de patiserie congelată. 30.000 de tone au ajuns pe piața internă, iar 3.000 de tone, la export.

Societatea LLR înregistra afaceri 150 de milioane de lei și un profit net de 14 milioane în 2018, cu 169 de angajați. Aceasta ocupa prima poziție în domeniul de activitate fabricarea pâinii în județul Cluj, cu o cotă de piață de 27,53%, urmată de Panemar (17,58%), Agropan (8,49%), La Casa (7,71%) și Moților SRL (4,17%), conform portalului financiar Termene.ro.  

Comenteaza