Fabrica de țigle metalice din Tetarom va fi modernizată

Fabrica de țigle metalice din Tetarom va fi modernizată
Producătorul polonez este axat pe fabricarea de acoperișuri

Grupul polonez Impro va investi anul acesta 10 milioane de lei în unitățile sale de producție, o parte consistentă a fondurilor alocate mergând către fabrica din județul Cluj. Aceasta este amplasată în parcul industrial Tetarom III, din comuna Jucu.

În cele două unități din România, polonezii produc acoperişuri şi panouri termoizolante, iar afacerile au crescut chiar și anul trecut cu 15% față de 2019, potrivit ZF, ajungând la circa 124 de milioane de lei.

Producătorul de acoperişuri şi panouri termoizolante este o subsidiară a grupului polonez cu acelaşi nume. „Anul acesta investim masiv atât în fabrica de panouri sandwich şi table cutate industriale din Timişoara, cât şi în fabrica de ţigle metalice şi table cutate din Cluj. Investiţiile se ridică la peste 10 milioane de lei.

Ne propunem ca anul acesta să ne creştem cota de piaţă prin diversificarea ofertei şi prin noi soluţii tehnologice în domeniul acoperişurilor. Business-ul din România nu a avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei“, a declarat Mircea Pasenciuc, directorul general al companiei.

Numărul de angajaţi din 2019 era 72, însă acesta va creşte în 2021. Principalii concurenți ai Impro din Cluj din domeniul produselor metalice obținute prin deformare plastică erau European Fabrications (afaceri anuale de 31 de milioane de lei), Naposint Prodcom (11 milioane), Sinterom (11 milioane), Metal IG (4 milioane).

Comenteaza