Fabrică italiană, închisă la Turda. O angajată are coronavirus

Fabrică italiană, închisă la Turda. O angajată are coronavirus
Uzina de mase plastice din Turda funcționează din 2014 | Foto: In Turda

Producătorul de mase plastice Osma Plast România (OPR) și-a trimis angajații acasă fără a preciza durata. Închiderea fabricii era preconizată pentru miercuri, dar aceasta s-a produs cu două zile mai repede.

Nu se știe dacă decizia de a grăbi trimiterea acasă a salariaților are sau nu legătură cu faptul că una dintre angajate a fost depistată cu coronavirus, fiind un contact direct al unei persoane infectate, iar oficial s-a spus că nu există comenzi, conform Turda News.

S-au identificat contacții angajatei, care vor rămâne în izolare la domiciliu, urmând ca în cazul în care vor deveni simptomatici să fie testați pentru Covid-19. OPR a fost înființată în 2014 și este o societate cu capital italian care activează în producția de mase plastice prin injecție și galvanizarea produselor.

Femeia a declarat că nu știe de unde a luat virusul. Ea este vecină cu un preot din municipiu depistat pozitiv nu cu mult timp în urmă. Aceasta a menționat că atunci când a aflat că vecinul ei, dar cu care nu a intrat în contact, are coronavirus, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj să îi facă testul și a anunțat firma.

DSP i-a comunicat că poate merge la serviciu, însă ea spune că nu a mai mers. Ulterior, a insistat la DSP să îi facă testul, iar sâmbătă a fost dusă cu salvarea la cortul de pretriere de la spital și a spus că are un vecin confirmat cu coronavirus (chiar dacă nu l-a văzut de două săptămâni) și că nu are miros și gust.

De la spital i s-a spus că trebuie sunat DSP, dar doamna a replicat că instituția i-a comunicat că nu trebuie să se testeze. Totuși, s-a sunat la boli infecțioase, unde s-a internat ulterior, iar duminică a fost confirmată pozitiv.

“Cei de acolo mi-au spus că sunt mirați că am fost depistată pozitiv. Nu știu de unde am luat. Cei de aici mi-au spus că sunt și forme mai ușoare, iar persoanele să nu știe, dar pot fi purtătoare și dau mai departe”, a precizat pacienta.

Comenteaza