Fabricile tradiționale ale Clujului s-au aliat. Dezinfectant produs de Terapia și Farmec

Fabricile tradiționale ale Clujului s-au aliat. Dezinfectant produs de Terapia și Farmec

Cel mai mare producător de medicamente din România, Terapia, a încheiat un parteneriat cu Farmec, cel mai mare fabricant autohton de cosmetice, care îi pune la dispoziție liniile sale de ambalare pentru un nou dezinfectant, în lupta comună împotriva coronavirusului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"În contextul situației cauzate de pandemie, fabricația acestui dezinfectant de uz personal și medical, care are la bază o formulă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, vine ca răspuns la nevoia crescută de protecție a populației împotriva infectării cu virusul SARS-COV-2.

Igienosept Terapia este un produs destinat igienei mâinilor, având o formulă îmbunătățită față de rețeta de bază recomandată de OMS, cu ingrediente testate și certificate care asigură un triplu efect: bactericid, fungicid și virulicid, dar și proprietăți de emoliere și hidratare, datorită glicerinei din compoziție. Produsul are un miros plăcut de mentol, oferind pe lângă eficacitatea înaltă și un efect proaspăt și răcoritor.

Proprietățile de distrugere și combatere a bacteriilor, fungilor și virusurilor au fost demonstrate prin teste și certificări obținute din partea unor organisme abilitate din țară și străinătate, Igienosept Terapia fiind avizat ca biocid de Institutul Cantacuzino", au precizat reprezentanții fabricii de medicamente.

“Încă de la debutul pandemiei, cererea pentru dezinfectanți a crescut constant datorită măsurilor de igienă luate în contextul actual, iar prin acest parteneriat ne dorim să venim în sprijinul populației, al utilizatorilor industriali și al profesioniștilor din domeniul sănătății, prin facilitarea și asigurarea accesului la un produs eficient, esențial în lupta împotriva COVID-19.

Parteneriatele de acest gen, între companiile care fabrică în țară, vor ajuta România să treacă mai repede peste pandemie, vor genera inovație și valoare adăugată pentru sistemul sanitar, atât de încercat în această perioadă; nu în ultimul rând, vor ajuta economia, ce are nevoie de efortul tuturor pentru a-și reveni rapid în 2021”, a declarat Dragoș Damian, CEO al Terapia.

Produsul dezinfectant va fi disponibil în farmacii și spitale, sub formă de soluție în concentrație de 75% alcool izopropilic, în recipiente ca flacon cu pulverizator, flacoane de un litru sau canistre de cinci litri.

“Farmec și Terapia au o colaborare îndelungată pe mai multe planuri; mi se pare firesc să ne unim forțele în beneficiul societății, atunci când resursele și know-how-ul nostru se completează și potențează. În contextul pandemiei, este cu atât mai necesar să ne sprijinim reciproc, producătorii români, fiind un câștig pentru toată lumea: pentru mediul economic local și pentru întreaga populație deopotrivă.

Compania noastră continuă producția dezinfectanților proprii pentru uz personal și medical și susține fabricarea biocidelor Igienosept , punând la dispoziție liniile de ambalare. Astfel, susținem piața produselor românești în mod concret, în scopul unui bine comun”, a spus Mircea Turdean, director general al Farmec.

Terapia Cluj a intrat, în 2015, în grupul Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a 32.000 de angajați la nivel global.

Farmec are un portofoliu de 600 de produse moderne de îngrijire personală și curățenia locuinței, concepute în laboratoare performante. În martie 2021, rețeaua de magazine de brand cuprinde 30 de unități în toată țara. Compania are certificare internaţională GMP și comercializează produsele din portofoliu în 30 țări.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza