Factura la curent în mallurile deținute de Iulius s-a dublat. Cine va suporta creşterea preţului

Factura la curent în mallurile deținute de Iulius s-a dublat. Cine va suporta creşterea preţului
| Foto: Facebook Iulius Mall Cluj-Napoca

Mallurile consumă curent cât zeci de mii de apartamente într-o lună. Sunt aprinse mii de becuri, iar factura la curent s-a dublat. 

La un consum mediu de 150 kwh pentru un apartament, un mall din lanţul Iulius consumă curent cât 13.000 de apartamente. Totuşi, clădirea care consumă cel mai mult curent din portofoliul dezvoltatorului este mallul din Timișoara, nu cel din Cluj-Napoca. 

Creșterea prețului la energia electrică, resimțită de toate lumea, va fi suportată de chiriași. „Creșterea se resimte proporțional în service charge-ul fiecărui chiriaș, în funcție de consumul individual înregistrat.

Rolul nostru este cel de a obține un cost cât mai avantajos, prin contracte negociate foarte bine cu furnizorii, în funcție de criterii competitive care ne definesc portofoliul”, a răspuns compania Iulius la solicitarea Economica.net

Care este consumul anual și ce fac dezvoltatorii pentru consum redus? Anul trecut, doar segmentul de retail din cadrul Iulius a consumat 77.000 de MWh. Dar, aceste consum a fost în scădere cu 15% față de perioada 2015-2018, datorită măsurilor de eficientizare pe care compania le-a implementat.

Printre acestea se numără iluminatul LED pentru 94% din suprafață, sistem smart de detecție mișcare pentru reglarea timpilor în care iluminatul este folosit rar  și economisirea energiei electrice în spațiilor comune. Implementarea unei noi tehnologii de recirculare termică pentru instalațiile de HVAC poate să ofere o eficientizare de 15%.

Există şi o preocupare constantă de a reduce amprenta de carbon este și un obiectiv ar fi de a utiliza surse de energie regenerabilă, implementând soluții verzi de alimentare energetică fotovoltaică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza