Foto „Fake-uri” de 500.000 de lei, confiscate de vameșii români

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut jucării şi electronice contrafăcute în valoare de aproximativ un milion de lei, potrivit unui comunicat al Autorităţii Vamale Române.

Astfel, în data de 23 februarie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparţinând unor societăţi comerciale cu sediul în Republica Moldova, respectiv Oradea. Ca urmare a controalelor, inspectorii vamali au descoperit în primul container 2.670 trotinete pentru copii, cu însemnele a mărcilor comerciale Disney şi Marvel. În cel de-al doilea container, inspectorii vamali au descoperit 730 carduri de memorie şi adaptoare cu însemnele mărcii Micro SD, 150 căşti wireless şi 50 ceasuri smart cu însemnele mărcii Apple.

Fake-uri de jumătate de milion de lei, confiscate de vameșii români

Având în vedere că toate bunurile erau succeptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menţionate, autoritatea vamală a procedat la reţinerea acestora. Valoarea lor totală, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ un milion de lei.

Instituţia menţionează că deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

Comenteaza