Familia Socea își freacă mâinile. A pasat „gaura neagră" Polaris Medical suedezilor de la Medicover. Afacerea pierdea între 1 și 2 mil. euro pe an

Familia Socea își freacă mâinile. A pasat „gaura neagră" Polaris Medical suedezilor de la Medicover. Afacerea pierdea între 1 și 2 mil. euro pe an

Medicover România, subsidiara furnizorului suedez de servicii medicale private, a anunțat azi achiziția spitalului Polaris Medical din satul clujean Suceagu, controlat de familia Socea.

Polaris Medical este deținut de familia Socea. „Seniorul" Ioan Socea s-a remarcat în lumea de business din Cluj prin implicarea, alături de Ștean Gadola și Peter Pal, în afacerea Energobit. Socea cel mic, Tudor, este directorul general al Polaris Medical, companie pe care a condus-o din rău în mai rău. O demonstrează datele din bilanț: POLARIS MEDICAL S.A. a terminat anul 2020, ultimul pentru care sunt disponibile date, cu o pierdere de 5,8 milioane de lei. Asta după ce, cu un an mai devreme, pierderea era de 7,3 milioane de lei. de altel, în niciunul dintre cei 7 ani de existență POLARIS MEDICAL S.A. nu a făcut profit, ci a fost pe minus încă de la înființare. 

Familia Socea își freacă mâinile. A pasat "gaura neagră" Polaris Medical suedezilor de Medicover. Afacerea pierdea peste un milion de euro p
Bilanțurile Polaris Medical SA arată că afacerea a fost pe pierdere de la înființare și până în 2020 / Sursa: topfirme.com

„Marea țeapă" de la începutul pandemiei

Spitalul Polaris s-a aflat în atenția publicului în primăvara anului 2020, când, folosindu-se de criza din sistemul sanitar  în primele luni ale pandemiei, familia Socea s-a făcut de râs batjocorind pacienți și medici angajați la Polaris Medical, încercând să obțină bani din predarea (închirierea) spitalului către Consiliul Județean Cluj.

„Pacienții de aici au fost evacuați în 48 de ore ca în vreme de război, personalul medico-sanitar a fost dat afară cu multă cruzime de patronul Polaris, Tudor Socea, după ce oamenii de aici au fost împinși inițial cu viclenie spre demisii colective. Marea țeapă a ajuns aproape de final, Tudor Socea nu va scăpa de răspundere pentru modul în care a încercat să se folosească de criza Covid 19 pentru a-și salva afacerea. Săptămâna trecută, am solicitat Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice modul în care au fost cheltuiți banii din contractul cu Casa de Asigurări Cluj în Spitalul Polaris in ultimii ani. Controlul va fi pe bune! Tudor Socea s-a comportat în ultimele luni cu bolnavii din acest spital și cu personalul medico-sanitar ca boierul care are în subordine niște iobagi, cu un CINISM ieșit din comun, care mi-a amintit de Lucan. Spre lauda lor, personalul de aici, batjocorit de Socea, a rămas unit. Contractul de închiriere este un mare fake, speriat de amploarea mizeriei de aici, Tișe a făcut un pas în spate și l-a lăsat pe Socea singur. Eu sunt cu ochii pe amândoi. Nu scăpați!”, scria deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina lui de Facebook în 2020.

Medicover devine acționar majoritar la Polaris Medical

În urma tranzacției, Medicover va deține pachetul majoritar din acțiunile Polaris Medical. Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, fondatorul Spitalului Pelican Oradea, preluat de Medicover în 2018, va fi partener în proiect. Polaris este unul dintre cele mai mari spitale private la nivel național cu o capacitate de 180 de paturi pentru spitalizare continuă, precum și 14 paturi pentru spitalizare de zi și peste 20 de specialități medicale în ambulator. Spitalul va colabora cu cele două clinici Medicover din Cluj-Napoca.

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați.

Comenteaza