Fan Courier pregătește angajați pentru noul hub. Din Cluj-Napoca la Apahida și înapoi

Fan Courier pregătește angajați pentru noul hub. Din Cluj-Napoca la Apahida și înapoi
Operatorul de expediții vrea să își modernizeze infrastructura | Foto: Fan Courier

Cel mai mare operator de curierat din România a scos la concurs numeroase posturi pentru zona Cluj, în condițiile în care aici își ridică un nou hub regional.

Compania este în căutare de candidați care să se integreze în poziții de programator, curier, șofer profesionist, manipulant de mărfuri, magaziner, specialist calitate și securitate în Cluj, București, Timișoara, Iași, Constanța, conform Wall Street.

Comenzile venite în număr mare și oboseala care a crescut nivelul de stres din rândul angajaților din piața de curierat au fost cele mai mari probleme în pandemie, compania fiind nevoită să se alinieze luni întregi unui ritm de muncă similar celui de Black Friday, a declarat Elena Anghel, șef departament resurse umane.

Numărul aplicanților la Fan Courier s-a triplat odată cu apariția pandemiei, o mare oportunitate pentru întregirea colectivului și dezvoltarea echipelor, mai ales ca urmare a creșterii comenzilor și a pieței de comerț electronic. Oamenii s-au reorientat spre curierat, una dintre puținele activități ce au avut creșteri de activitate în 2020.

Fan Courier a anunțat că își va construi un hub propriu la Cluj-Napoca pentru a nu mai fi nevoită să se mute din cauza proprietarilor. Bugetul de investiții s-a ridicat anul trecut la 12 milioane de euro, iar 2021 se va dubla, incluzând construirea hub-ului de la Cluj, a precizat Cornel Morcov, Chief Commercial Officer.

Filiala clujeană este una strategică pentru companie, iar faptul că a fost nevoită să se mute în urmă în Apahida din locația pe care o avea închiriată pe Bd. Muncii din Cluj-Napoca, în urma deciziei proprietarului de a demara o altă investiție acolo, a transformat operațiunile din zonă într-o mare problemă.

”Filiala din Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari, iar lipsa infrastructurii ne-a pus în dificultate în privința calității livrărilor. Toată această perioadă Clujul a fost un călcâi al lui Ahile pentru noi, o dată din cauza lipsei forței de muncă, situație care este înspre normalizare, dar și din cauza infrastructurii actuale.

A trebuit să ne mutăm un an de zile în afara orașului, unde am adus angajați mai greu, au crescut timpii de livrare, dar odată cu obținerea autorizației de construire considerăm că lucrurile se vor așeza. În 2021  vom opera în noul nostru hub din Cluj-Napoca”, a declarat oficialul Fan Courier.

Fan Courier are 7.503 de angajați și colaboratori în România, dintre care 3.591 în București. Principalii săi concurenții la nivel național sunt Urgent Cargus, DHL, TNT Express și UPS România.

Comenteaza