Farmec Cluj a primit aprobarea pentru dezinfectanți

Farmec Cluj a primit aprobarea pentru dezinfectanți

Producătorul clujean de cosmetice are acum liber la fabricarea de dezinfectanți după ce a scos în criză două variante de igienizanți. 

27 de companii au primit aviz de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino să producă dezinfectanţi de la instaurarea stării de urgenţă, adică de pe 16 martie, şi până pe 10 aprilie,conform ZF

Printre acestea se numără cel mai mare producător român de cosmetice, Farmec Cluj, sau Avon (filiala din Polonia), dar şi firme înregistrate în Germania (Lanxess), Marea Britanie (Antec, Gama Healthcare), Spania (Quimica Del Centro), Serbia (Midra Eko), Noua Zeelandă (Zoono Group Limited), Egipt (Pharmaplast). 

Producătorul clujean de cosmetice a anunțat că face eforturi pentru planificarea și asigurarea materiei prime necesare, în special a alcoolului etilic, disponibil în cantități foarte mici în țară și depinzând de producătorii locali autorizați.

Pentru a putea începe producția în cel mai scurt timp posibil, compania lucrează pentru identificarea și achiziția de ambalaje. Două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%, sunt loțiunea și gelul pentru mâini. În contextul crizei coronavirusului, Farmec a urgentat începerea producției de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, odată cu înlesnirile aduse de ordonanța militară nr. 4.

În așteptarea avizului pentru începerea producției, Farmec a început să fabrice două igienizante pentru mâini, pe care le livrează acum către instituții și companii, care luptă în prima linie împotriva răspândirii Covid-19. Farmec a trimis în 30 martie mostre pentru dezinfectanți la Institutul Cantacuzino.

Printre companiile avizate să producă dezinfectanţi este şi o societate-debutant, D&C Products Industry, care şi-a început activitatea în 2017 şi care până acum nu a avut un produs sub nume propriu. Forma juridică SRL-D a fost introdusă în 2011 cu scopul de a încuraja mai mulţi tineri să înfiinţeze şi să-şi dezvolte o firmă.

Comenteaza