Fermierii și lucrătorii din industria alimentară cer să fie vaccinați prioritar. Care sunt motivele invocate

Fermierii și lucrătorii din industria alimentară cer să fie vaccinați prioritar. Care sunt motivele invocate
| Foto: Fermier in Romania

Federaţia Naţională PRO AGRO cere ca Strategia Naţională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens şi din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinaţi, prioritar, şi lucrătorii din Agricultură şi din Industria Alimentară.


Federația Națională PRO AGRO susține, într-o scrisoare deschisă, că se alătură celor mai importante organizații ale fermierilor și ale industriei alimentare, și solicită ca la nivelul autorităților în drept să se stabilească Strategia Națională de Vaccinare în care să se țină cont de recomandările Comisiei Europene, care includ lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară ca sector esențial în afara celui de sănătate publică.

Federația Națională PRO AGRO solicită în consecință ca Strategia Națională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens, și din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinați, prioritar, și lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară.

De asemenea, se solicită ca la momentul adaptării Strategiei Naționale de Vaccinare partenerii sociali, mediul asociativ, să fie consultați, în acest mod fiind posibilă organizarea facilă a campaniei de vaccinare.

În scrisoarea deschisă se precizează că securitatea alimentară nu poate fi menținută decât asigurând sănătatea și securitatea tuturor lucrătorilor din agricultură și din industria alimentară, aceștia riscându-și propria sănătate de la apariția pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populației.

Comenteaza