Finalizarea Autostrăzii Sebeș - Turda, prinsă în bugetul național

Finalizarea Autostrăzii Sebeș - Turda, prinsă în bugetul național

Terminarea lucrărilor la șoseaua de mare viteză dintre județele Cluj și Alba (A10) are suport financiar în bugetul național din acest an. 

"În calitate de membru în comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților am susținut și alocarea a 10 milioane de lei, ca propuneri însușite de Ministerul de Finanțelor Publice, pentru investiții în sănătate la Alba Iulia, Cîmpeni și Abrud, dar și în infrastructura rutieră la Blaj. Totodată, în bugetul de stat sunt prevăzute sumele necesare finalizării lucrărilor de autostradă pentru lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, continuării lucrărilor la culoarul IV de cale ferată și lucrărilor de modernizare a drumurilor naționale, ce străbat județul Alba, pe 100 km", a anunțat deputatul Florin Roman. 

Finalizarea A10 este un proiect inclus în bugetul de 8 miliarde de lei pe care România îl are la dispoziție în acest an pentru infrastructura rutieră şi feroviară. Suma totală reprezintă fonduri europene nerambursabile şi contribuţie naţională, a declarat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. Banii se vor duce în proiecte pe feroviar şi rutier, acum care sunt în construcţie, precum ar fi Piteşti - Sibiu, lotul 1, podul de la Brăila, Sebeş - Turda (A10), lotul 5 de la Piteşti - Sibiu, A0 Sud - autostrada de centură a Bucureştiului", susţine oficialul.

Lotul 1 al A10, între bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, a fost deschis în decembrie. Lotul 2, care va permite rularea doar pe șosele de mare viteză de la Cluj la Sibiu, va fi gata în acest an. A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi.

Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Pe lotul 1 antreprenor general este Impresa Pizzarotti (Italia), iar pe lotul 2, Aktor (Grecia). Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

Comenteaza