Video Finanțare contra 7% din firmă la Cluj. Sunt vizate afacerile noi în tehnologie

Finanțare contra 7% din firmă la Cluj. Sunt vizate afacerile noi în tehnologie

1 milion de euro vor fi investiți în programul Techcelerator, care vizează afacerile cu potențial în sectorul tehnologiei din Cluj-Napoca și din București. Banca Transilvania (BT) va sprijini proiectele de servicii financiare pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Proiectele pot fi înscrise în Techcelerator, primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic GapMinder, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product din domenii ca FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluții pentru transformare digitală, aplicații de blockchain, inteligență artificială, machine learning. Structura echipei, impactul pe piață, tehnologia utilizată și gradul de maturitate a produsului sunt factori importanți în procesul de evaluare.

Companiile selectate pentru runda de accelerare vor beneficia de implicarea unor parteneri din mediul corporate, care se vor concentra în mod special pe trei direcții specifice: FinTech, PropertyTech și Digital Transformation & Automatization.

Marea miză: 1 milion de euro

BT va oferi asistență și mentorat pentru start-up-urile care dezvoltă servicii financiare pentru IMM-uri. Înscrierile pot fi trimise până în 25 februarie. Programul de accelerare va începe pe 15 aprilie și dura 10 săptămâni, desfășurându-se în Cluj și București, cu sprijinul companiilor partenere și a 60 de mentori români și străini.

Start-up-urile din a treia rundă vor avea acces la sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing, dar și la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală.

La finalul programului de accelerare, start-up-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă fonduri suplimentare din partea altor investitori. 

Cele selectate vor beneficia de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture, în schimbul unei cote de 7% din compania lor. Start-up-urile care au înregistrat un progres semnificativ au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiții de până la 50.000 de euro, sumă convertibilă în acțiuni.

"Suntem atenți în permanență la dinamica pieței locale de start-up-uri și suntem siguri că vom atrage unele dintre cele mai promițătoare proiecte. Încurajăm toți membrii ecosistemului să aplice pentru milionul de euro rezervat pentru finaliștii celei de-a treia runde de accelerare. Suntem foarte selectivi deoarece căutăm echipe puternice care au o imagine clară asupra afacerii lor și a felului în care vor să o dezvolte și care, de asemenea, au soluții cu potențial de creștere mare pentru piața globală. Oferim doar fonduri generoase pentru accelerarea lor, ci și uneltele și resursele de care au nevoie proiectele lor pentru a și le valida și a le crește accelerat", spune Cristian Dascălu, partener în GapMinder.

Sunt vizate industriile cu potențial de creștere

12 startup-uri au încheiat cu succes prima rundă de accelerare din iunie 2018, iar acum alte opt urmează să își prezinte proiectele în cadrul unui eveniment de tip Demo Day în 31 ianuarie, la finalul celei de a doua runde de accelerare.

GapMinder este un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional.

Acesta pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs și echipă. Partenerii fondului au o abordare directă ca investitori. Techcelerator are sedii în București și Cluj, centre importante ale inovației românești.

Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech.

Comenteaza