Finanţare de 25.000 de euro pentru tinerii antreprenori. Cum poţi pune mâna pe bani

Finanţare de 25.000 de euro pentru tinerii antreprenori. Cum poţi pune mâna pe bani
Tinerii antreprenori au posibilitatea să beneficieze de o finanţare de până la 25.000 de euro pentru a-şi lansa propria afacere prin intermediul unui proiect de dezvoltare a spiritului antreprenorial și a competențelor manageriale implementat pe fonduri europene.

 

Numit pe scurt NewBiz, proiectul își propune dezvoltarea inovației, a creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului românesc și vine în sprijinul potențialilor și actualilor întreprinzători din Regiunile de Nord-Vest și Vest.

Implementarea proiectului, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, va avea ca rezultat imediat realizarea de 15 cursuri în domeniul antreprenoriatului pentru 410 persoane, în majoritate studenți cu vârsta sub 25 de ani, și înființarea a 43 de întreprinderi noi, în care se vor crea cel puțin 86 de noi locuri de muncă.

În luna mai va fi organizat un concurs de idei de afaceri de succes, în urma căruia 43 de proiecte vor fi premiate și vor fi puse în practică prin înființarea de firme noi, care vor primi finanțări nerambursabile de maxim 25.000 de euro fiecare. Iniţiativa se adresează tuturor persoanelor care doresc să își lanseze noi afaceri în domenii precum turism și ecoturism, tehnologia informației și a comunicării, management de mediu, farmaceutic sau industrii creative.

Pe parcursul a 10 luni, ei vor putea participa la cursuri de inițiere în antreprenoriat, leadership, managementul resurselor umane, dreptul afacerilor, tehnici de vânzare, planificare de marketing, strategii promoționale, tehnici și instrumente de marketing online pentru întreprinderi mici şi mijlocii, management turistic, sisteme informatice, marketingul evenimentelor, marketing cultural și managementul relațiilor cu publicul.

Proiectul este dezvoltat de Academia de Studii Economice din București în parteneriat cu Asociația Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială.

Comenteaza