Finanțator la Craiova, acționar la Cluj. Patronul Universității a investit în două firme clujene

Finanțator la Craiova, acționar la Cluj. Patronul Universității a investit în două firme clujene
Omul de afaceri Adrian Andrici a cumpărat pachete de acțiuni la mai multe societăți clujene cotate la Bursa de Valori București, printre care Armătura și BRK Financial Group.

Ultima tranzacție a lui Andrici: și-a vândut o firmă cu active imobiliare unei companii în care au intrat frații Pavăl de la rețeaua de magazine de bricolaj Dedeman, conform Profit

Moldova Farming, cu un portofoliu de 8.000 ha de teren, în acționariatul căreia au intrat recent frații Pavăl, a preluat firma Extra Land din Voluntari, care deține câteva zeci de hectare de teren în zone precum cartierul rezidențial Băneasa din București. Moldova Farming era controlată de Adrian Andrici, acționar majoritar al CS Universitatea Craiova, unul dintre finanțatorii revistei Kamikaze și fost proprietar al postului de radio City FM.

Andrici mai este acționar semnificativ la dezvoltatorul imobiliar Impact și la BRK, pentru ultima companie cumpărând cea mai mare parte a titlurilor deținute de BT. A mai deținut acțiuni la Armătura și la Automobile Craiova, iar o tranzacție care i-a adus foarte mulți bani a fost vânzarea Haber Hațeg către Heineken.  

El a fost menționat într-un raport al Curții de Conturi privind dosare de retrocedare. Frații Pavăl sunt primii antreprenori ai României care au trecut pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri. 

Comenteaza