Finanțele clujene au adunat cu 20 milioane euro în plus la buget

Finanțele clujene au adunat cu 20 milioane euro în plus la buget

Încasările în iulie la bugetul general consolidat consemnate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Cluj au urcat la 432 de milioane de lei față de 349 de milioane în aceeași lună a anului trecut.

Intrările cele mai consistente au fost consemnate la bugetul de stat, fără vamă (197 de milioane de lei), asigurările sociale de stat (147 de milioane) și fondul național unic de asigurări de sănătate (82 de milioane), iar la asigurările de șomaj suma a fost de 5 milioane de lei, și ea în creștere față de iulie 2017.

Instituția clujeană avea în procedură de executare silită 7.285 de persoane fizice și juridice, care au acumulat restanțe de 295 de milioane de lei. Pentru a recupera sumele datorate statului, AJFP a emis 7.285 de somații, în valoare de 191 de milioane de lei, dintre care a încasat doar 16 milioane, a înființat popriri și sechestre pentru 33 de milioane de lei, încasând efectiv 7 milioane.

Inspectorii fiscali au efectuat 95 de controale la persoane juridice, în urma cărora au încasat 11 milioane de lei, și 26 de verificări la persoane fizice, cu încasări de 1 milion. 45 de contribuabili selectați în urma analizei de risc au fost verificați de AJFP, fiind atrase la bugetul de stat debite de 10 milioane de lei. Pe de altă parte, fiscul clujean a returnat taxă pe valoarea adăugată de 9 milioane de lei.

Comenteaza