Finanțele clujene: dacă vă plătiți acum impozitul, vi-l reducem cu până la 10%

Finanțele clujene: dacă vă plătiți acum impozitul, vi-l reducem cu până la 10%

Statul are nevoie de bani la buget. Direcția Regională a Finanțelor Publice (DRFP) Cluj a anunțat facilitățile pe care le oferă contribuabililor care își plătesc impozitul până la 25 aprilie.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit care achită impozitul datorat pentru trimestrul I 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie, beneficiază de o bonificație calculată asupra impozitului datorat: 5% pentru contribuabilii mari, 10% pentru ceilalți contribuabili.

Bonificațiile se aplică în mod corespunzător și pentru contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea  nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare. Aceștia beneficiază de bonificații dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul / plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie - 25 iunie.

Bonificații primesc și contribuabilii care intră sub incidența legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020, determinat pentru activitățile desfășurate, altele decât cele corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de lege.

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv. Contribuabilii determină impozitul pe profit / impozitul pe veniturile microîntreprinderilor de plată prin scăderea din impozitul datorat a bonificației.

Totodată, Guvernul a aprobat, că nu se face plata efectivă a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la organele vamale de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care importă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență și în următoarele 30 de zile calendaristice de la data încetării stării de urgență, medicamente, echipamente de protecție, alte dispozitive sau echipamente medicale și materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea și combaterea coronavirusului.

Organele vamale nu solicită plata TVA pentru importurile acestor produse. Taxa aferentă acestor importuri realizate în cursul perioadei fiscale se evidențiază de către importatori în decontul de taxă, atât ca taxă colectată, cât și ca taxă deductibilă, în limitele și în condițiile stabilite la art. 297-301 din Codul Fiscal.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza