Finanţele încep să introducă plata cu cardul. O bancă din Cluj, selectată

Finanţele încep să introducă plata cu cardul. O bancă din Cluj, selectată
Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează un proces de modernizare și de simplificare a plății taxelor și impozitelor fiscale și nefiscale.

Din această săptămână, persoanele fizice din 10 județe pot să își plătească obligațiile fiscale cu ajutorul cardului bancar la ghișeu. Au fost instalate 101 cititoare de card (POS) în 53 de sedii ale ANAF (direcții regionale, administrații fiscale județene și servicii fiscale orășenești cu unități de trezorerie). 
 
Banca Transilvania Cluj, desemnată drept câștigătoare de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați în urma licitației pentru achiziția de servicii bancare, a instalat 52 de POS-uri în 28 de sedii din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. 
 
Garanti Bank, banca desemnată câștigătoare de către Regionala Timișoara în urma licitației pentru achiziția de servicii bancare, a instalat 49 de POS-uri în 25 de sedii ale ANAF din județele: Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș. 
 
ANAF a inițiat procedura de licitație deschisă pentru achiziția de servicii de acceptare a plăților de impozite, taxe, contribuții și alte sume efectuate online prin carduri bancare prin intermediul Sistemului Național Electronic de Plăți. Anunțul de participare poate fi consultat pe site-ul SEAP, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 23 august.

Comenteaza