Finanțele, promisiuni la început de an: Fără Lista ruşinii și popriri pe conturi în 2019

Finanțele, promisiuni la început de an: Fără Lista ruşinii și popriri pe conturi în 2019

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, sâmbătă, că se renunță la publicarea datoriilor persoanelor fizice pe site-ul Fiscului și că se pregătesc măsuri și în privința popririlor pe conturi.

„Dispare (n.red. - lista ruşinii). Aveţi o ordonanţă, 25, dacă nu mă înşel, Legea de promulgare a fost semnată de preşedinte zilele trecute şi aveţi acolo temeiul legal pentru ceea ce am spus anul trecut, că lista ruşinii pentru persoanele fizice dispare, din această lună, ianuarie 2019, cum am promis”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune la Antena 3, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte propririle pe conturi, o primă soluţie va fi disponibilă în această primă parte a acestui an.

„Am avut o discuţie cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcţie de la ANAF, la finele anului trecut, pentru a prelua acele popriri nejustificate, întârzieri şi neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situaţii”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a adăugat că sunt mai multe lucruri care trebuie schimbate la ANAF.

„Cu noua conducere a ANAF-ului, sper că lucrurile se vor schimba în această direcţie: adică simplificări de forme în ceea ce înseamnă modul în care se lucrează la ANAF, modul de informatizarea.

Comenteaza