Firmă de construcții Cluj: Nu înțelegem de ce betonul continuă să se scumpească, deşi energia s-a ieftinit

Firmă de construcții Cluj: Nu înțelegem de ce betonul continuă să se scumpească, deşi energia s-a ieftinit
| Foto: bannafarsai@gmail.com - Depositphotos.com

Fondatorul unei firme de construcții din Cluj-Napoca nu își explică scumpirea în continuare a cimentului în condițiile în care prețurile pentru carburanți și energie s-au mai domolit.

Cimentul, un material de construcții important, continuă să se scumpească în contextul în care, alte materiale şi-au temperat creşterile de preţ în ultimele luni, iar firmele de construcţii afirmă că nu-şi pot explica această tendinţă.

Fondator firmă construcții Cluj: Nu înteleg de ce se scumpește cimentul în continuare

„În viitorul apropiat, la oţel nu mă aştept la surprize (în ceea ce priveşte preţurile – n. red.) însă nu putem înţelege de ce continuă să se scumpească cimentul. Producătorii invocă scumpirile la energie, dar energia şi combustibilul s-au mai ieftinit în ultima vreme. Şi totuşi, cimentul continuă să se scumpească“, spunea recent Bogdan Irsik, unul dintre fondatorii companiei de construcţii Wincon din Cluj-Napoca, în cadrul unei emisuni ZF.

Totuși, jucătorii de pe piața de construcții sunt constrânsi în a cumpăra ciment la prețurile existente, deoarece singura alternativă ar fi să își oprească activitatea, lucru pe care nu și-l dorește nimeni.

„Nu putem oferi detalii despre preţuri întrucât CIROM nu deţine date referitoare la preţurile practicate de fiecare producător de ciment în parte, acestea fiind date strategice din perspectiva normelor de concurenţă“, spune Marinela Drăcea, preşedintele CIROM (Patronatul din industria cimentului și altor produse minerale pentru construcții din România), mai arată sursa citată.

Comenteaza