Firma unor milionari cunoscuţi ai Clujului a vândut blocul cu scandal din cartierul Între Lacuri

Firma unor milionari cunoscuţi ai Clujului a vândut blocul cu scandal din cartierul Între Lacuri
Omul de afaceri Ştefan Gadola a mărturisit că societatea din care face parte a vândut proiectul blocului pentru care vecinii au făcut scandal, de mai multe ori, în Consiliul Local.

Ştefan Gadola a dezvăluit, în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ, că a proiectul de pe strada Între Lacuri a fost vândut. Este vorba despre un bloc cu şase etaje, aflat deocamdată doar pe planşă, într-o zonă cu mai multe case, care a fost contestat puternic de vecini în Sala de Sticlă a Primăriei. Locuitorii din zonă au făcut 36 de sesizări, adrese şi obiecţiuni; ei au fost prezenţi şi au exprimat puncte de vedere la şedinţele de Consiliu Local din lunile mai şi iunie, dar degeaba. Până la urmă, vocea lor nu a fost ascultată, iar consilierii au aprobat ridicarea imobilului.

Dezvoltatorul era ELM Imobilis SA, firmă care îi are printre acţionari pe trei dintre milionarii din Top 300 Capital ai Clujului, Ştefan Gadola, Peter Pal şi Ioan Socea, adică fondatorii societăţii Energobit. Administratorul societăţii este Raul Gadola, fiul cel mare al omului de afaceri. Între timp, ELM Imobilis a decis să renunţe la acest proiect.

„Am vândut proiectul. Orice fac, vreau să fie legal, nu cer de la nimeni nicio concesie. Şi despre blocul acesta, arhitecţii m-au asigurat că este perfect legal, dar au apărut problemele cu vecinii şi am decis imediat să vindem. Nu vreau să fac rău la nimeni, nu vreau probleme cu vecinii", a spus Gadola. Acesta a menţionat că a vândut către o persoană fizică, un anume Vasile Pop, de asemenea investitor în imobiliare.

Proprietarul s-a schimbat, dar vecinii sunt în continuare nemulţumiţi. Ei au contactat Asociaţia pentru Protecţia Urbanistică a Clujului (APUC) pentru a ataca planul urbanistic zonal şi autorizaţia de construire în instanţă. Preşedintele APUC, Elek Levente, a confirmat că este în discuţii cu avocaţii pentru a deschide un proces.

Interesant este că Ştefan Gadola se confruntă la rândul său cu problema blocurilor între case. Aşa cum ZIUA de CLUJ a a arătat recent, lângă locuinţa fondatorului Energobit se ridică un imobil cu subsol, demisol, parter şi patru etaje, unicul bloc pe o stradă îngustă şi înfundată unde nu există decât case. Aceasta a fost prima clădire de locuinţe colective ilegală care a fost demolată la Cluj (ce-i drept, pe vremea când avea doar un fundaţie şi câţiva stâlpi de susţinere), în 2011, dar acum proiectul a fost reautorizat şi se află în plină edificare.


DECLARAŢIE
„Eu şi arhitecţilor le-am spus: faceţi proiecte frumoase, lăsaţi de la voi, nu vreau maximum posibil. Sunteţi artişti, nu trebuie să vă prostituaţi. Au rămas cu gura căscată"
Ştefan Gadola, investitor imobiliar

 

Comenteaza