Firmele Clujului au afaceri anuale de 12 miliarde de euro

Firmele Clujului au afaceri anuale de 12 miliarde de euro

Patru zone ale țării depășesc Clujul în topul cifrei de afaceri a companiilor pe anul trecut: București, Ilfov, Timiș și Argeș.

Mehedinţi şi Ilfov sunt cele două judeţe de la cele două capete ale clasamentului celor mai puternice zone din business, fără a lua însă în calcul capitala, care generează singură 38% din cifra de afaceri totală din economie.

În Ilfov sunt cinci companii care au fiecare în parte o cifră de afaceri mai mare decât întregul nucleu de business din Mehedinţi, iar în Bucureşti sunt 25 de companii cu vânzări în 2019 de 2,9 miliarde, cifra de afaceri totală a Mehedinţiului.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Timiş, Argeş şi Cluj sunt cei mai importanţi poli de business din România, potrivit unei analize publicate în anuarul Top 1.000 cele mai mari companii din România realizat de ZF şi susţinut de Deloitte.

În Argeş, în top cinci cele mai puternice judeţe din România ca business, unde Dacia cu afaceri de 24,7 mld. lei reprezintă peste 40% din rulajul anual al judeţului, tendințele trasate de lider vor fi urmate de toţi marii jucători.

Salariile la Dacia sunt peste media pe economie, iar automatizarea procesului de producţie nu a dus la desfiinţarea de locuri de muncă, ci la specializarea lor.

Top afaceri România

1. București 569 mld. lei
2. Ilfov 80 mld. lei
3. Timiș 66 mld. lei
4. Argeș 59 mld. lei
5. Cluj 57 mld. lei
6. Prahova 53 mld. lei
7. Constanța 49 mld. lei
8. Brașov 47 mld. lei
9. Sibiu 38 mld. lei
10. Bihor 33 mld. lei

 

Comenteaza