Firmele din zona Clujului pot obține 60.000 de euro gratis pentru digitalizare

Firmele din zona Clujului pot obține 60.000 de euro gratis pentru digitalizare

Noi oportunități de dezvoltare a tehnologiei și finanțare disponibile pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM). Cele din nord-vestul României pot accesa fonduri de până la 60.000 de euro prin proiectul BOWI.

Suma alocată României este de 240.000 de euro, bani pentru a facilita adoptarea noilor tehnologii digitale în țară. În perioada 8 iunie - 15 septembrie, IMM-urile și companiile mari sunt invitate să participe la apelul de finanțare dedicat experimentelor de transfer tehnologic pentru o durată de 10 luni.

Acest proiect este derulat împreună cu parteneri din Germania, Finlanda, Olanda, Spania, Letonia, Norvegia, Bulgaria, Cehia, Polonia și Lituania. Organizația Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) Cluj va organiza în 10 iunie o primă sesiune de informare online dedicată deschiderii apelului de finanțare.

Coordonarea apelului de finanțare în România este asigurată de către TDIH, prin clusterul Transilvania IT Cluj (TITC). Apelul de finanțare este dedicat IMM-urilor din șase regiuni europene. Propunerile trebuie să adreseze tehnologii și sisteme din domenii tehnologice ca inteligență artificială, cloud computing, internetul lucrurilor.

Vor fi alese patru proiecte, care vor fi susținute de un hub local. În România, suportul tehnic și antreprenorial va fi asigurat de TDIH alături de Universitatea Tehnică din Aachen. BOWI face parte din inițiativa Smart Anything Everywhere, a Comisiei Europene, care are drept scop sprijinirea inovării în Europa, prin transferul de cunoștințe între huburi digitale din diferite regiuni.

Obiectivul proiectului este de a sprijini colaborarea dintre hub-uri în toată Europa pentru a-și crește capacitatea de a sprijini IMM-urile cu tehnologii digitale și, astfel să consolideze economia regională și competitivitatea IMM-urilor europene.

BOWI a primit finanțare în cadrul programului de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene. TDIH este coordonată de TITC, din care fac parte Clusterul Mobilier Transilvan, Clusterul AgroTransilvania, Clusterul de Industrii Creative din Transilvania și Clusterul de Energie din Transilvania.

Comenteaza