Fiscul a introdus în spațiul său virtual fișa pe plătitor simplificată

Fiscul a introdus în spațiul său virtual fișa pe plătitor simplificată

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Agenția Națională de Administrare Fiscală  (ANAF) au introdus posibilitatea contribuabililor de a solicita, prin Spațiul Privat Virtual (SPV), începând cu 1 iulie, fișa pe plătitor simplificată.

Simplificarea fișei a avut drept scop separarea datelor care nu mai prezintă interes, astfel că nu vor mai fi vizualizate informații cu privire la creanțele fiscale care au fost stinse.

În cazul contribuabililor care nu înregistrează obligații fiscale restante sau sume plătite în plus, ori aceste obligații fiscale restante sunt aferente anului curent, fișa pe plătitor simplificată va cuprinde informații de la ziua de 1 ianuarie.

Totodată, în cazul contribuabililor care înregistrează obligații fiscale restante ori sume plătite în plus, fișa simplificată va cuprinde informațiile aferente acestora, începând cu data de la care acestea au luat naștere.

Din 15 mai a fost implementată o funcție de transmitere în format Excel a fișei pe plătitor, astfel că, la solicitarea contribuabililor, aceasta poate fi descărcată din SPV și cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabilă.

Comenteaza