Fiscul ameninţă cu controale în aprilie

Fiscul ameninţă cu controale în aprilie
Termenul de depunere a declarațiilor fiscale de către contribuabili în această lună este 27 martie, iar din aprilie finanţele vor demara acțiuni de control, avertizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) Cluj.

Controalele vor fi dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitului pe profit aferent anului 2016,  pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii și mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar.              
 
Declarația privind impozitul pe profit se completează cu ajutorul programului de asistență, a precizat ANAF. Formularul se depune la organul fiscal competent de către contribuabilii mici, în format PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță.
 
Contribuabilii mijlocii au obligația depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declarațiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condițiile legii.

Bogdan-Nicolae Stan, preşedintele ANAF, a avut o întrevedere cu şefii Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice și ai Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, în vederea verificării stadiului de implementare a măsurilor de creștere a colectării și conformării voluntare, cuprinse în planul de acțiune prezentat premierului Sorin Grindeanu.
 
El le-a reamintit coordonatorilor de regionale termenul până la care măsurile dispuse să fie duse la îndeplinire, respectiv 15 aprilie, solicitând conducerilor teritoriale să anunțe de îndată dacă întâmpină dificultăți în implementare.

Comenteaza