Fiscul clujean: trimiteți online declarația unică. Astăzi este ultima zi de depunere

Fiscul clujean: trimiteți online declarația unică. Astăzi este ultima zi de depunere

Direcția Finanțelor Publice Cluj sfătuiește contribuabilii din județ să își depună declarațiile la fisc în sistem electronic, marți, 25 mai, fiind ultima zi de depunere.

Termenul de depunere a formularului 212 - declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice este 25 mai 2021.

Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului Fiscal.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) recomandă ca aeclaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv prin intermediul serviciului Spaţiul Privat virtual (SPV) sau pe site-ul E-guvernare.ro, cu semnătură electronică.
 
De asemenea, formularul poate fi depus în format fizic (hârtie), direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă).
       
Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale astfel:
apelând serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor (call-center), la numărul de telefon 031.403.91.60; prin e-mail,  accesând formularul de contact disponibil pe portalul ANAF. 
       
Instituția a creat pe portalul instituțional o rubrică în care se regăsesc informații detaliate despre declarația unică (ghid de completare, formularul 212 pentru descărcare, baza legală), aceasta putând fi accesată aici: https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza