Fiscul clujean va prezenta rezultatele controalelor. "Nu facem verificări în apartamentele românilor"

Fiscul clujean va prezenta rezultatele controalelor. "Nu facem verificări în apartamentele românilor"

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) Cluj va organiza, în perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020, sesiuni de asistență a contribuabililor și a reprezentanților lor în cadrul cărora vor fi prezentate constatări selectate ca urmare a inspecțiilor fiscale desfășurate.

Principalele constatări, rezultate din acțiunile de control realizate la contribuabilii persoane juridice, vizează modalitățile de calcul al rezultatului fiscal, al impozitului pe veniturile din investiții sau aspecte referitoare la taxa pe valoarea adăugată, cum ar fi înregistrarea în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, evidența operațiunilor, sfera de aplicare și limitările speciale ale dreptului de deducere.

La întâlniri vor participa specialiști din cadrul structurilor de asistență contribuabili și ai structurilor de inspecție fiscală, care vor prezenta situații concrete identificate, precum și modalitatea de remediere a deficiențelor constatate. Întâlnirile vor avea loc atât în Cluj, cât și în județele subordonate regionalei.

“ANAF nu are în prezent acțiuni de verificare în apartamentele românilor. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de Procedură Fiscală. Toate verificările. ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată”, a transmis conducerea instituției.

 

 

Comenteaza