Fiscul își pune strategia de digitalizare în consultare publică. Unde o găsești

Fiscul își pune strategia de digitalizare în consultare publică. Unde o găsești

Strategia de digitalizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost dezvăluită în spațiul public, informează reprezentanții Direcției Finanțelor Publice Cluj. 

ANAF a publicat pe site-ul său instituțional, la rubrica transparență decizională, trei dintre strategiile ce vor fi implementate pe parcursul următorilor ani: strategia ANAF pentru perioada 2021-2024, strategia de digitalizare (2021-2025), planul de comunicare (2021). Strategia ANAF vizează două aspecte majore pentru activitatea organizației: digitalizarea instituției și îmbunătățirea serviciilor puse la dispoziția cetățeanului.

"Prin acest document programatic ANAF continuă să mențină obiectivele și liniile de acțiune legate de prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, să modernizeze cultura organizațională, să crească eficiența și transparentizarea rezultatelor instituționale.

Toate părțile interesate pot propune sau transmite observații cu privire la strategiile elaborate de ANAF. Rămânem în așteptarea ideilor dumneavoastră, pentru ANAF aceasta reprezintă o nouă oportunitate pentru a consolida și îmbunătăți relația de parteneriat dintre instituție și cetățeni", spun reprezentanții fiscului. 

Printre măsurile vizate se numără introducerea și optimizarea de sisteme informatice, facturarea electronică, conectarea de la distanță a aparatelor de marcat, servicii fiscale eficiente pentru administrație și cetățeni, sistem integrat de administrare fiscală și vamală, servicii electronice și call center extinse, digitalizarea activității de valorificare. 

Comenteaza